Home » Veiligheid

Veiligheid

Een onderwerp waar altijd erg veel over gediscuseerd wordt. Waar ligt de grens tussen veiligheid en werkbaarheid, dat is dan eigenlijk waar het alsmaar over gaat. Feit blijft wel dat er de laatste jaren steeds meer druk op gelegt wordt, en dat er daardoor ook steeds meer in geinvesteerd wordt. Op zich natuurlijk een goede en vooral veilige zaak.

Materialen keuren, personeel instrueren en regelgeving naleven

In de praktijk komt het erop neer dat bedrijven hun materieel ieder jaar dienen te keuren, dat personeel goed geinstrueerd wordt, dat regelgevingen na geleeft worden en dat onveilige situaties gemeld en of beter nog direct aan gepakt worden.

Zo ook met gebouwen, tegenwoordig wordt er tijdens de ontwerp fase al steeds meer met het veiligheids aspecten rekening gehouden. Maar ook bij bestaande gebouwen is het belangrijk dat er tijdens onderhouds werkzaamheden onveilige of verbeterbare situatie besproken worden. Een uitgelezen kans voor bedrijven met gecertificeerd personeel dat met dat soort situaties om kan gaan.

Kedge ankerpunten en valgordels

Het aanbrengen van Kedge ankerpunten waar een valgordel aan vast gehaakt kan worden is een van die systemen die wij aanbevelen. De Kedge is een solide ontworpen ankerpunt dat zich vastgrijpt aan een rozet van dakbedekking.

Vele andere systemen worden mechanisch bevestigd, Kedge doet dat niet, uitgangspunt is dat de druk van de val gelijkmatig over het dak verdeelt wordt. Een overtuiging die bijzonder goed onderzocht en getest is en, waar Kedge hun benodigde certificaten voor behaalt hebben.

Gecertificeerd veiligheidsplan

Uiteraard zijn wij van Mec dakbedekking BV gecertificeerd om een valbeveiligingsplan uit te werken en de benodigde Kedge ankerpunten aan te brengen.